Webinars

Webinars

Van en met elkaar leren

Leren en motiveren in een online wereld

Dinsdag 24 november 15.30-17.00 uur   
Helaas, de aanmelding is gesloten. Er zal wel een opname worden gemaakt, die binnenkort via deze site bekeken kan worden. En ook op andere manieren zullen we interessante tips, ideeën en ervaringen die tijdens de bijeenkomst worden gedeeld breder beschikbaar maken. Houd onze website dus vooral in de gaten!

Vanwege covid-19 kiest de HOG voor een nieuwe vorm om van én met elkaar te leren: het webinar. Als eerste staat op het programma een onderwerp dat helemaal bij aansluit bij de wereld van nu: leren en motiveren in een online wereld. Want online onderwijs kent zo zijn eigen uitdagingen!

   

Hoofdspreker is emeritus hoogleraar digitale didactiek Robert-Jan Simons. Hij behandelt niet alleen de theorie van het online leren en motiveren, maar gaat er ook direct mee aan de slag. Een duidelijke geval van practice what you preach.

   

Ook in de andere onderdelen van het programma word je uitgedaagd actief mee te doen, onder meer met een challenge waarbij je gebruik maakt van spullen die we je van te voren zullen toesturen. Wat precies, dat merk je vanzelf!

  

Om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op jullie leerwensen, vragen we jullie om van te voren enkele vragen te beantwoorden. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je daarover een mail.

   

Het programma

  • Opening door de voorzitter van de HOG Bouw & Ruimte, Peter Vroom, inclusief anderhalve-meter-challenge
  • Interactief college: emeritus hoogleraar digitale didactiek Robert-Jan Simons neemt deelnemers mee in de theorie én de praktijk van het leren en motiveren in de nieuwe online wereld. Wat maakt online leren leuk? Hoe houd je je studenten gemotiveerd? En jezelf? 
  • Break-outs: met collega-docenten in kleinere groepen in gesprek over de uitdagingen van nu. Van online toetsen en thuispractica tot digitale diploma-uitreikingen en het inwerken van nieuwe collega’s.

  

Heb je een vraag? Neem dan contact op met Ellen Willemse:

ellenwillemse@builtenvironment.nl of 06-16117780